Ammeproblemer

Ammeproblemer

Hvis det nyfødte barn har en dårlig suttefunktion, kan det komme til udtryk ved at barnet ligger meget uroligt ved brystet, græder, slipper brystvorten hyppigt, kun tager få sut ad gangen og holder hyppige små pauser, spilder mælk, kun vil amme i én eller få stillinger, har et ”favorit bryst” eller bider hul på brystvorterne. Dette kan I sidste ende medføre, at barnets vækst påvirkes, så barnet ikke tager på som det skal, og amningen må opgives.

Der er mange årsager til en dårlig suttefunktion, som både fødeafdelingen, lægen og sundhedsplejersken er opmærksomme på, men helt op til 40% af årsagerne kan findes i mekaniske problemer omkring barnets muskler og led. Det drejer sig f.eks. om problemer i de øvre nakkeled, kæbeled, tungeben, skævhed af kranieknoglerne, spændinger i nakkemuskler, kæbemuskler eller tungen.

Før en amning opgives bør barnet ses af en kiropraktor, særligt hvis det har været udsat for en hård fødsel (meget hurtig eller meget langsom), kejsersnit, taget med sugekop eller tang, har ligget i uregelmæssig stilling (f.eks. stjernekigger, sædestilling) eller fødselsvægten var mere end 4000 gram. Hvis der er tale om mekaniske problemer i et af de ovenstående nævnte områder, er der nemlig stor mulighed for, at problemerne under amningen kan afhjælpes med kiropraktisk behandling.