GLA:D træning for ryg, hofte og knæ

GLA:D træning for ryg, hofte og knæ

Hvad er GLA:D® ?

GLA:D® er en forkortelse for Godt Liv med Artrose i Danmark og er et træningsprogram udarbejdet specielt til dig med længerevarende eller tilbagevendende smerter i ryg, hofter eller knæ.

Træningsprogrammet er udviklet på Syddansk Universitet og brugere af programmet opnår gode resultater. Efter 12 ugers træning og opfølgende vedligeholdstræning oplever alle

  • 20-30% mindre smerter
  • Mindre forbrug af smertestillende medicin
  • 30% har øget deres aktivitetsniveau

GLA:D® på Rygcenter Midtvest

Hos Rygcenter Midtvest er vores fysioterapeuter Louise, Lone og Magdalena alle uddannede til at undervise i GLA:D® træning. Vi tilbyder træning, der tilpasses dig og dit udgangspunkt ud fra GLA:D® principperne omkring ryg, hofte og knæ

Forløbet

GLA:D® består af et uddannelses- og et træningsforløb og begge dele foregår på hold med 4-6 deltagere. Programmet for GLA:D forløbet er som følger

  • Vores fysioterapeuter laver en individuel test på dig og ud fra denne laver I sammen en målsætning for dig
  • 2 undervisningssessioner omkring artrose, smerte og hjælp til selvhjælp
  • Minimum 16 vejledte træninger over 8 uger
  • Systematisk registrering af dine resultater
  • Efter 3 måneder laver vi en opfølgning, vi tester om du har nået din målsætning og lægger i samarbejde med dig en plan for fremtiden.

Tilmelding 

Det hele starter med, at du bliver anbefalet et GLA:D®  forløb af din kiropraktor, fysioterapeut, massør eller læge. Du henvender dig derefter i vores reception, som vil foranledige, at du bliver kontaktet af vores fysioterapeuter for at aftale dit forløb.

Herefter aftaler du med vores fysioterapeuter eller receptionen, hvornår du skal komme til introduktion, samt hvilket hold du skal gå på.

Vi starter løbende nye forløb op.

 

Spørgsmål…

Har du lyst til at høre mere, så spørg os endelig!

 

Se hvad tidligere kursister siger om GLA:D

 

” GLA:D® Ryg har været et super fint forløb.

Kurset giver hjælp til selvhjælp og motiverer til fortsat træning på egen hånd.

Efter bare 5 minutter havde Louise lært mig at komme op og ned fra gulvet uden hjælp af nogen art, og inden længe havde jeg stiftet bekendtskab med nogle muskler, jeg slet ikke anede, at jeg havde.

Slut med Panodil i sene nattetimer pga. rygsmerter og skønt velvære i dagtimerne.

Men sjældent har jeg da svedt så meget

Jeg anbefaler gerne GLA:D® Ryg til andre.

Glad hilsen fra

Kirsten (snart 80 år).”

 

“Jeg kan mærke, at træningen på GLA:D® Ryg holdet gør en forskel for min ryg. Hvis jeg ikke har været til træning eller får lavet mine hjemmeøvelser, kan jeg mærke ømheden komme snigende.

Jeg anbefaler gerne GLA:D® Ryg til andre”

Bitten

 

“Fedt at mærke, at der sker noget nu. Jeg kan virkelig mærke, at det går meget bedre med min ryg nu. Jeg har prøvet meget andet – desværre uden holdbar effekt – men GLA:D® Ryg fungerer for mig. Nu kan jeg stå ud af sengen uden

smerter hver morgen. Det er sjovt at kunne begynde at “lege” med niveauerne i træningen og fedt at træningen kan tilpasses netop mit niveau. Jeg kan både se og mærke en udvikling og det motiverer mig helt vildt.

Kyndig vejledning og oplevelsen af, at man bliver holdt øje med og hjulpet på vej, betyder rigtigt meget. Det fungerer rigtigt godt.

Jeg har endda fået manden med i hjemmetræningen og har selv været med til at designe hjemmetræningsprogrammet.

Jeg anbefaler gerne GLA:D® Ryg til andre”

Jeanette