KISS / KIDD

KISS / KIDD

KISS syndrom betyder på engelsk: Kinematic Imbalance due to Suboccipital Strain, oversat til dansk betyder det Kranie-nakkeleds induceret Symmetri forstyrrelse.

KISS I Er en asymmetri hvor barnet favoriserer, at se til den ene side og samtidig laver det en stor C kurve med kroppen, både når det sidder og ligger. Ofte har det, foruden det skæve baghoved og C kurven af kroppen, problemer med at ligge på maven, problemer med at falde til ro og problemer med at finde ro til at amme.

KISS II Her favoriserer barnet ofte at bøje nakken bagover, det kan ofte sagtens ligge på maven, men kan ikke ligge i arm, og vil have svært ved at kigge på mor når det ammer, det vrider sig bagover, og har som KISS I ofte uro, og kan være både overspændt og underspændt i kroppen.

KIDD syndrom på engelsk kaldet KISS induceret Dysgnosia and Dyspraxia, som oversat til dansk er Kranienakkeleds induceret DYSPRAKSI (vanskelighed ved at udføre kombinerede muskelbevægelser/ problemer med at automatisere bevægelser/ klodsethed) og DYSGNOSI (nedsat evne til at bearbejde sanseindtryk).

Et ubehandlet KISS syndrom kan hen ad vejen være en del af KIDD syndromet. Børn udvikler sig med forskellig hastighed, og er rigtig gode til at kompensere, derfor opdages de første tegn på KIDD syndrom først ved 4 års alderen.

Tegn på KIDD syndrom kan blandt andet være: Uro i kroppen, problemer med balancen, gå på line, stå på et ben, asymmetrisk løb, koordinations problemer. Hos os bliver barnet grundigt undersøgt, og hvis vi finder en funktionsforstyrrelse af nakken, kan vi hjælpe. Barnet bliver behandlet med teknikker, som er specielt designet til babyer og børn.