Kolik

Kolik

Ordet spædbarnskolik anvendes, når barnet græder utrøsteligt i op til flere timer i døgnet. Dette er oftest sidst på dagen og om aftenen, men kan også forekomme i løbet af dagen. Barnet kan have en urolig og afbrudt søvn og have svært ved at falde til ro. Dette kan også resultere i problemer med amningen, fordi barnet typisk er meget motorisk uroligt. Typisk ved at skyde ryggen bagud eller krumme sig sammen. Ofte vil barnet også have hænderne knyttede.

Undersøgelser har vist at nedsat bevægelighed i rygsøjlens led, kan være årsag til symptomerne. Kiropraktoren foretager en grundig undersøgelse af barnet og tager stilling til, om der er nedsat bevægelighed. Nedsat bevægelighed kan gøre, at barnet foretrækker at dreje hovedet til den ene side og at det ikke bryder sig om, at få tøj af og på, specielt ikke over hovedet. Finder kiropraktoren nedsat bevægelighed i rygsøjlen, behandles dette med lette tryk.

Kiropraktisk behandling, har vist sig at være effektiv mod kolik symptomer.

Spædbarnskolik kan dog også have andre årsager, og derfor bliver barnet grundigt undersøgt, før der bliver taget stilling til evt. behandling.