Genoptræning

Genoptræning af bækkenbund før eller efter fødsel tilbydes som individuel instruktion som hjemmeøvelser eller i træningscenteret alt efter patientens symptomer og funktionsniveau. genoptræningen indeholder
Stabilitetstræning
Opbygning af muskelkorsettet omkring ryggen, hvis man forestiller sig at styrken af musklerne hele vejen omkring lænden bliver stærkere, skal der mere til før ryggensled og muskler bliver overbelastede. Denne styrke tager 3 til 6 måneder, derfor vil effekten af dette først kunne vurderes sidst i genoptræningsforløbet.
Bækkenbundstræning
Er ofte en del af stabiletetstræning for lænden, men der øvelser som specifik rammer bækkenbunden som ofte er svag efter fødslen.
Styrketræning
Denne lidt hårdere træningsform er til folk hvis ryg og bækken godt kan tåle en del belastning. Her arbejder man med styrke, med større belastninger ofte i maskiner. effekten indtræder efter 3-6 måneder.
Bevidsthedstræning
Dette handler om at arbejde med bevidstheden omkring sit muskelkorset, sådan at man husker og lærer at at spænde muskelkorsettet og bækkenbund i dagligdagens løft og bøj. En ting er at lære det, hvilket er rimligt let, men en anden ting er at få det husket i hverdagen, hvilket er svært.
Genoptræningen generelt har 3 formål
Tekst til overskrift 2
at uddanne patienten
Genoptræningsforløb på Herning Rygcenter skal dels betragtes som et uddannelsesforløb, hvor man lærer de rette træningsmuligheder for ens lænd.
at rykke patienten fra A til B
Mange begynder at træne deres ryg, men får sjældent maksimalt udbytte. På grund af manglende motivation, mangelfuld instruktion, manglende oplevelse af effekt eller måske endda forværring af symptomerne, opgives træningen inden de langsomt indsættende effekter opnåes. Med kompetent vejledning, information og motivation er vores mål at få rykke folk fra A til B.
give kompetent vejledning til tilfælde af forværring
Som grundregel vil der altid kune findes nogle øvelser som er gode for den enkelte, men der er forskel på hvilke der har en god virkning. En øvelse kan give mange smerter hos en, men have en lindrende effekt på en anden. Al træning, ligesom al behandling påvirker kroppens led, ligamenter og muskler, og der vil være mulighed for at der opleves øget irritation og smerte. Derfor er genoptræningen også en proces hvor de rigtige øvelser for den enkelte findes.