Stenoseopereret i nakken

Er man blevet opereret er der 2 overordnede mål:

At mindske smerter

At opnå bedre funktion

Dette opnåes ved 

At respektere den helende proces

Gradvist at genopbygge styrke, stabilitet eller smidighed

Ved genoptræning på rygcentret ligger vi vægt på

 

 

At rykke patienten fra A-B
 Mange begynder at træne deres ryg, men får sjældent maksimalt udbytte. På grund af manglende motivation, mangelfuld instruktion, manglende oplevelse af effekt eller måske endda forværring af symptomerne, opgives træningen inden de langsomt indsættende effekter opnåes. Med kompetent vejledning, information og motivation er vores mål at få rykke dig fra A til B.
At forløbet er uddannende for patienten
Genoptræningsforløb på Herning Rygcenter skal dels betragtes som et uddannelsesforløb, hvor du lærer de rette træningsmuligheder for din lænd.
Høj faglig kompetence til tilfælde af forværring
Som grundregel vil der altid kunne findes nogle øvelser som er gode for den enkelte, men der er forskel på, hvilke der har en god virkning. En øvelse kan give mange smerter hos en, men have en lindrende effekt på en anden. Al træning, ligesom al behandling, påvirker kroppens led, ligamenter og muskler, og der vil være mulighed for, at der opleves øget irritation og smerte. Derfor er genoptræningen også en proces hvor de rigtige øvelser for den enkelte findes.
Spørgsmål? 
.
Er der nogle ting, jeg ikke må gøre?
I samråd med din behandler aftales, hvilke aktiviteter du i en periode skal undgå.
Hvad nu hvis jeg oplever forværring?
Når man arbejder med menneskekroppen kan en forværring forekomme. I nogle tilfælde skal træningen ændres. Andre gange er ændringer i symptombilledet behandlingskrævende eller det vurderes om der fornyet kirurgisk vurdering.
Hvor lang tid tager genoptræningen?
Genoptræningen tager op til 6 måneder og nogle af de positive effekter kan først vurderes sidst i forløbet.